6 Tips om Gemotiveerd te Blijven om te Sporten!

Drie weken geleden verscheen mijn laatste blog op de website In die drie weken heb ik zeker niet stil gezeten. Niet alle artikelen verschijnen namelijk meer op de website, ik verspreid ook artikelen exclusief aan mijn nieuwsbrief leden. Ontvang je mijn nieuwsbrief nog niet?

Dan kun je je onderaan dit artikel aanmelden. In dit artikel geef ik een aantal tips om gemotiveerd te blijven met fitness en voeding.

Maak het jouw levensstijl

Laat ik maar met de allerbelangrijkste tip beginnen. Het is erg belangrijk om het onderdeel van jouw levensstijl te maken. Wat motiveert jou om naar je school of naar je werk te gaan? Waarschijnlijk is een gedeelte van je motivatie Dat het er gewoon bij hoort. Dit moet je ook bij het sporten zien te krijgen en hier voor jezelf een balans in vinden.

Leer mensen kennen in de sportschool

Het sporten is veel leuker als je mensen kent in de sportschool. Iedereen die in de sportschool komt is er bijna met hetzelfde doel, je hebt dus met bijna iedereen wel iets gemeenschappelijks. Het is dus vrij eenvoudig om nieuwe mensen te leren kennen. Ga gesprekken aan zodat je meer uit je tijd in de sportschool haalt dan een gespierder lichaam. Op deze manier krijg je meer plezier in het sporten en heb je ook een stukje sociale controle. Als je een tijdje niet bent geweest krijg je van zelf de vraag van de mensen die je kennen waar je de afgelopen tijd was.

Zoek een trainingspartner

Het hebben van een trainingspartner kan enorm motiverend werken. Tijdens de oefeningen wil je elkaar overtreffen en je zegt minder snel een training af omdat je een afspraak met je trainingspartner hebt. Dit is natuurlijk wel het ideaalbeeld. Het kan ook demotiverend werken als je trainingspartner zelf de kantjes er van afloopt kan dat invloed op jouw trainingen gaan hebben. Niet iedereen is een geschikte trainingspartner. Maar als je een goede hebt kan dat zeker motiverend zijn.

Bekijk eens een foto van tijden geleden

Als je dagelijks je progressie probeert te zien dan zal je dit enorm tegen vallen. Je ziet jezelf iedere dag dus de groei die je maakt zie je nauwelijks. Hierdoor kun je je soms gaan afvragen waarom je het allemaal doet. Door af en toe eens een progressie foto van een aantal maanden geleden te bekijken zie je dat je wel flink vooruit bent gegaan. Het is goed om er af en toe bij stil te staan hoeveel je al bereikt hebt.

Ga serieuzer trainen

Als je voor uit gaat is het vele malen makkelijker om het vol te houden. De grootste motivatie die je kunt krijgen is door progressie te maken, je ervaart waarvoor je traint. Wel eens spreek ik mensen die fitness niks aan vinden omdat ze geen vooruitgang boekte. Als ik dan vraag wat ze precies deden was het antwoord Gewoon die apparaten langs gaan.

Verdiep je in fitness en voeding, ga serieuzer trainen en geef dit enkele weken de kans. Je zult zien dat je vooruit gaat en naar je motivatie hoef je dan niet meer te zoeken.

Train met een doel

Als iemand aan je vraagt Waar train je voor? heb jij dan een antwoord klaar staan?

Om gemotiveerd te blijven is het erg belangrijk om een doel te hebben. Als je niet weet waarom je iets doet dan kun je er op wachten tot je de motivatie verliest want het gaat een keer gebeuren.  Je kunt ook met verschillende subdoelen werken bijvoorbeeld voor X aantal kilo gaan bij een oefening. Het is ook nog eens erg leuk om je gestelde doelen te behalen.

Wat is jouw tip om gemotiveerd te blijven? Laat een reactie achter om deze lijst aan te vullen, je kunt er een hoop andere mee helpen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *