Lichaam & Geest – Zweverig?

Wie denkt dat trainen alleen fysiek is heeft het mis, er komen ook psychologische aspecten bij kijken. Veel mensen denken dat als je een oefening correct uitvoert je het maximale van je spieren vraagt.  Met een correcte uitvoering ben je al ver, maar de juiste mind muscle connection verbeterd je trainingen nog meer. Voor buitenstaanders en beginners is het lastig voor te stellen dat je meer uit je spieren kunt halen door je gedachte. Met de mind muscle connection wordt het bewust, mentaal activeren van je spieren bedoelt.

Toen ik begon met trainen had ik hier ook veel over gelezen, maar het kwartje viel niet. Ik wist het niet direct toe te passen in mijn trainingen. Het direct toepassen van de mind muscle connection gaat niemand lukken, je moet het net zoals de meeste dingen jezelf aanleren. In dit artikel beschrijf ik een aantal tips die jou daarbij kunnen helpen.

Waarom is het zo belangrijk?

Als je een fitness oefening gaat doen gebruik je vele spiergroepen, maar als jij bijvoorbeeld een bicep oefening doet wil je de kracht zoveel mogelijk uit je biceps halen en niet uit de andere spiergroepen. Door een goede mind muscle connection gebruik je meer spiervezels van de spier die je wilt trainen. Je haalt dus meer resultaat uit dezelfde oefening.

Focus tijdens de training

Waar denk jij aan tijdens het trainen? Kijk je er naar uit dat het voorbij is? Tel je de herhalingen? Door echt op de spieren die je aan het trainen bent te letten tijdens het trainen verbeter je de mind-muscle-verbinding. Zie je spieren voor je en voel iedere herhaling door je spieren heen gaan voor een beter resultaat.

Pak het juiste gewicht

Met te zware gewichten trainen zorgt er niet alleen voor dat je de oefening niet correct uitvoert. Ook de controle over je spieren wordt hier slechter door. Als je met te zware gewichten traint doe je er alles aan om het gewicht omhoog te krijgen, een leuke streling voor je ego maar op de lange termijn gaat het je niet verder helpen. Concentreer je op de oefening door het juiste gewicht te gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *