Sportschool – Waar moet deze aan voldoen?

Momenteel ben ik aan het oriënteren voor een nieuwe sportschool. Niet omdat mijn oude niet beviel, maar omdat ik verhuis naar Deventer. De keuze is reuze, maar niet alle sportscholen voldoen aan mijn eisen.

Niet iedere sportschool is geschikt voor mensen die serieus willen trainen. In wat voor een sportschool je traint kan een groot verschil maken in de resultaten die je boekt. Bekijk daarom of de sportschool waar je traint of wilt gaan trainen aan de volgende eisen voldoet.

Een squat rack

Als de sportschool geen squat rack heeft weet je meteen dat jij niet binnen hun doelgroep valt. De squat is een enorm belangrijke oefening voor je benen. Als je dit in een smith machine moet doen of überhaupt niet kunt doen, kun je beter een andere gym zoeken.

Dumbells minimaal tot 30 kg

Als je net begint met trainen heb je voorlopig geen dumbells nodig die zwaarder zijn dan 20 kg. Toch kan ik iedereen aanraden om naar een sportschool te gaan waar ze dumbells tot minimaal 30kg hebben. Er gaat sowieso een moment komen dat je de oefening wel met meer dan 20kg kunt uitvoeren. Ook werk je naar de zwaardere dumbells toe, dit kan motiverend werken.

Genoeg stangen en schijven

Niks is vervelender dan wachten tot dat je een oefening kunt gaan uitvoeren. Als iemand zwaar aan het squaten is moeten er genoeg schijven over zijn voor jouw oefening. Er bestaan genoeg sportscholen waar alle schijven bij elkaar gezocht moeten worden als iemand zwaar gaat squaten.

Leden die ook aan bodybuilding/ krachttraining doen

Zoek een sportschool op waar mensen trainen met dezelfde doelstelling als jij. Het werkt een stuk motiverender als de mensen om je heen ook zwaar aan het trainen zijn. Ook maakt dit het trainen veel leuker.

Geen “zeur-regelement”

Sommige sportscholen hebben een streng regelement waar je bijvoorbeeld geen tanktops mag dragen. Bekijk het regelement voor je je aanmeld goed en vraag aan bestaande leden of dit regelement ook wordt nageleefd. Als er te veel van dit soort regels zijn kun je jezelf beter de moeite besparen en opzoek gaan naar een betere sportschool.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *