Trainingsdip – Te Voorkomen?

Iedereen die serieus met trainen begint komt ooit in “een dip”. Niet alleen bij het trainen bestaat deze dip. Het komt voor bij ieder doel die je jezelf stelt. Voor sommige mensen is de dip het moment om te stoppen met trainen. Zorg er voor dat jij niet bij deze mensen hoort!

De eerste maanden dat je begonnen bent met trainen zijn geweldig. Je gaat erg snel vooruit en je bent super gemotiveerd . Ook krijg je regelmatig complimentjes van je omgeving dat ze kunnen zien dat je aan je lichaam werkt. Helaas blijft dit niet altijd zo en komt iedereen ooit op een punt dat ze minder gemotiveerd zijn, de dip.

De dip, niet te verwarren met een traingsplateau is iets wat in je hoofd zit. Je hebt het gevoel dat het allemaal wat minder gaat. Af en toe laat je een oefening zitten of je slaat zelfs een hele training over terwijl je dit eerder nooit deed. Ook bij je voeding kun je het een en ander laten schieten.

Herken je deze momenten? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Helemaal stoppen met trainen (in mijn ogen het domste wat je kunt doen, je bent al zo ver gekomen geef niet op!)
  • Stoppen met bepaalde zaken. Volg je bijvoorbeeld een extreem dieet waardoor je het zat bent of zijn je trainingen enorm lang? Maak het dan wat flexibeler en leuker voor je zelf zodat je het vol kunt houden.
  • Doorgaan, dit zou voor de meeste mensen de beste manier zijn.

Doorgaan in je dip

Als je in een dip zit is dit het moment om te gaan knallen! Na je dip komt namelijk het moment dat je weer hard voor uit zult gaan. Let nog meer op je voeding. Probeer iedere training je focus te houden en het maximale er uit halen. Ga opzoek naar een gemotiveerde trainingspartner. Schaf eens een goed trainingsschema aan voor meer resultaat. Alleen op deze manier kom jij er weer boven op en kun je weer progressie gaan maken.

Ken jij iemand die mogelijk in een trainingsdip zit? Deel dit artikel dan met hem, het zou zonde zijn om te stoppen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *