Wel of geen ontbijt nemen?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, tenminste dat is wat veel dieetgurus en dieetplannen beweren. Maar is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?

Gedachte achter het nemen van een ontbijt

De groep die beweerd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is beweerd dat mensen die het ontbijt overslaan gedurende dag meer zullen snoepen. Als je van je zelf weet dat je gaat snoepen als je honger hebt dan is het inderdaad niet handig om het ontbijt over te slaan. Maar om nu te beweren dat voor iedereen het ontbijt de belangrijkste maaltijd is en absoluut niet mag worden over geslagen is overdreven en overbodig.

Persoonlijke keuze

Net als bij veel andere dingen is het de persoonlijke voorkeur die het zwaarst mee telt. Stel je hebt moeite met al je calorieën op een dag binnen te krijgen, dan doe je er goed aan om te beginnen met een stevig ontbijt zodat je al een groot deel van je calorieën binnen hebt. Als je aan het cutten bent kan het juist een manier zijn om je calorieën laag te houden door het ontbijt over te slaan.

Het belangrijkste is dat jij weet hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt en je dit aantal bereikt. Of je dit nu doet met het ontbijt of zonder een ontbijt maakt in principe niet uit.Weeg voor jezelf af wat het beste voor jou persoonlijk is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *